Fejér megye történelme > Fejér megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Fejér megye történelme > 5 weboldal. Kategória leírása: Fejér megye történelme. Fejér megyei városok története. Fejér vármegye anno.

fejermegye.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Baracs története
http://www.baracs.hu/tortenelem.html

Baracs Község Fejér megye dunaújvárosi járásában fekszik, a Duna jobb partján.

Baracs története
Pákozd története
http://www.pakozd.hu/index.php?page=menu_160

A község Magyarország egyik legismertebb települése: az 1848. szeptember 29-i győztes pákozdi csata mélyen a lelkekbe ivódott. Történelmünk egyik legfontosabb eseménye. A csata napjainkig megismert résztvevőiről a Kossuth Lajos Művelődési Házban láthatnak ismertetőt.

Pákozd története
Etyek története
http://webetyek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=299

A község neve eredetileg az Ete személynévből származik (Az Ete magyar eredetű férfinév, jelentése: a hetedik gyermek). Német neve: Edeck. Időszámításunk előtt 9000-től az I. század kezdetéig a Magyar-kút feletti Kakukk-hegyen és a Kálvária-dombon jött létre ősemberi település. Időszámításunk után 10-től 379-ig egy római kolónia található e helyen.

Etyek története
Nagyvenyim története röviden
http://kerikata.hu/publikaciok/text/nagyvenyim.htm

Dunaújvárostól Sárbogárd felé haladva, lekanyarodva a 6-os főközlekedési útról az utazó egy gondozott, takaros faluba ér: Nagyvenyim házai és virágai köszöntik. A község Magyarország középső részén, a fővárostól, Budapesttől kb. 80 km-re Délre, a Duna jobb partján helyezkedik el, a folyótól mintegy 6 km-re. A település területén és környékén talált, a homokos és löszös talajból előkerült régészeti leletek azt bizonyítják, hogy ezen a helyen már az őskorban is földművesek éltek.

Nagyvenyim története röviden
Fejér megye népoktatásának története
http://fejer.archivportal.hu/kateg-55-1-fejer_megye_nepoktatasanak_tortenete ...

Egy-egy részletet feltáró közlés kivételével kutató e kötet megjelenéséig még nem foglalkozott a térség népoktatásának történeti fejlődésével átfogó részletességgel a címben megjelölt időszakra vonatkozóan.

Fejér megye népoktatásának története
Hirdetések
Oldal leírása
fejermegye.wyw.hu: Fejér megye katalógus, fejér megyei állásajánálatok, boltok, kereskedések, klubok, egyesületek, horgásztavak, éttermek, és kávéházak. Fejér megye nevezetességei, térképe, programok, múzeumok, ingatlanok, Vértes hegység, Velencei-tó.
Gyűjteményünkben 410 válogatott Fejér megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 410 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17926