Vértes portálok > Fejér megye - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vértes portálok > 6 weboldal. Kategória leírása: A Vértes a Dunántúli-középhegység része. Élővilága nagyon gazdag. A Vértes a Bakony és a Gerecse között terül el.

fejermegye.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A Vértes hegység földtana
http://www.mafi.hu/mafi/hu/node/2514

Elkészült és figyelmükbe ajánljuk a Vértes hegység földtani térképe és magyarázója című kiadványunkat, amellyel régi adósságát rótta le a Földtani Intézet, hiszen száz évvel ezelőtt, 1909-ben jelent meg utoljára nyomtatásban a hegység földtani felépítését részletesen ismertető monográfia, Taeger Henrik munkásságának egyik legkiemelkedőbb alkotásaként.

A Vértes hegység földtana
Vértes-hegység - Lexikon ::
http://www.kislexikon.hu/vertes-hegyseg.html

A Magyar Középhegység dunajobbparti részének egy nagyobb tagja, mely Fejér és Komárom vármegyékben terül el és DNy-ról ÉK. felé csap. A mintegy 30 km. hosszu és 10-15 km. széles hegységet Ny-on a móri völgy és az Általér völgye választja el a Bakonytól, K-en ugyancsak az Általér és a galla-szári horpadás, melyet a m. kir. államvasutak budapest-újszőnyi vonala követ, választja el a Gerecsétől; É-on az Általér lapálya, D-en a Csákvár és Székesfejérvár körüli lapály határolja

Vértes-hegység - Lexikon ::
Vértes-hegység
http://www.utikonyv.hu/0-release-2/objektum.php?id=964&nyelv=1

Takaros és tiszta levegőjű, szép fekvésű települések sorakoznak a Vértesben, amelyek kiindulópontjai a Vértes legszebb kiránduló útvonalainak, és a falusi vendéglátás keretében szállást és néha ellátást is kínálnak.

Vértes-hegység
Vértes Ifjúsági Tábor
http://www.szallasinfo.hu/vertestabor/

A Vértesi Tájvédelmi Körzet északkeleti sarkában épülő Vértes Ifjúsági Tábor első üteme elkészült, ahol egész évben szeretettel várjuk leendő táborozóinkat.

Vértes Ifjúsági Tábor
Vértes
http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9rtes

A Vértes vagy ritkábban Vértes hegység (gyakran helytelenül: *Vértes-hegység) szűken vett területe – a Dunántúli-középhegység 314 km² nagyságú része – a Bakony és a Gerecse között terül el a Velencei-hegység és a Velencei-tó szomszédságában. A Vértes mint tájegység 300-400 m magas hegységet és az azt körülvevő pusztákat, réteket foglal magába.

Vértes
Vértesi Natúrpark
http://www.vertesinaturpark.hu/index.php?vn=oldal&id=24&id2=33&name=Oktat%C3 ...

A Vértes hegység déli szélének bájos zugában rejtőzik Gánt, egy német nemzetiségű kisközség. A hegyekkel körbevett, gyönyörű fekvésű, tiszta levegőjű, picinyke kis falu a Vértes gyöngyszeme, a Vértesi tájvédelmi körzet közkedvelt kirándulóhelye.

Vértesi Natúrpark
Hirdetések
Oldal leírása
fejermegye.wyw.hu: Fejér megye katalógus, fejér megyei állásajánálatok, boltok, kereskedések, klubok, egyesületek, horgásztavak, éttermek, és kávéházak. Fejér megye nevezetességei, térképe, programok, múzeumok, ingatlanok, Vértes hegység, Velencei-tó.
Gyűjteményünkben 410 válogatott Fejér megye témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 410 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 17926